Україна понад усе!

Україна понад усе!

Надрукувати

Останні кілька років Україна перебувала у вкрай складній ситуації, коли вона фактично була змушена боротися за своє існування в умовах внутрішніх негараздів і зовнішньої інтервенції. Але поступово, ціною титанічних зусиль, Україні вдалося вибратися з цього становища і стабілізувати ситуацію. 

Саме тому новий навчальний рік для студентів першокурсників на факультеті початкової освіти в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини було розпочато лекцією «Україна понад УСЕ» доцентом кафедри історії України Ольгою Скус.

Ольга Володимирівна наголосила, що в країні попри зовнішню агресію, яка суттєво гальмує наш Європоступ, відбуваються зміни, надання безвізу, проводяться реформи. Рушійною силою цих європрагнень протягом усього часу була молодь та найбільш свідома її частина – СТУДЕНТСТВО. Саме ВИ своїм завзяттям, безкомпромісністю та енергією стали цією рушійною силою Революції на граніті у 1990 році, Помаранчевої революції 2004 року, Євромайдану 2013 і Революції гідності 2014 року та ЗАХИСНИКАМИ на Сході України.

Студенти уважно слухали та з пізнавальним інтересом дізналися про довгих 28 років як Україна йшла тернистим шляхом незалежності, як на шляху були часи нашого зближення з Європою і часи більш холодних відносин. Відбувся перегляд відеороликів «Військовий парад 2018», «Марш Гідності та Марш Захисників 2019».

DSC 0182

Ідею українського національного пантеону актуалізувало саме життя. 29 серпня Україна вперше відзначила День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, встановлений відповідним указом Президента України від 23 серпня 2019 року. Ми живемо в скрутні часи, коли війна постукала у двері, забираючи із собою сотні невинних душ, що до останнього подиху боролися за мир, і не для себе, а для всіх нас. Ми на власні очі бачимо як Схід і Захід об'єдналися у боротьбі за спільну  справу, ідею, пріоритети, за єдину, цілісну й неподільну Україну. Це відважні герої, котрі полишивши все, пішли у бій,  ціною власного життя даруючи нам спокій і сподівання на світлий, а головне, мирний завтрашній день. Про них варто знімати фільми, писати книжки та розповідати в навчальних закладах. І робити ВСЕ, щоб про них не забули.

Студенти вшанували пам'ять ЗАХИСНИКІВ, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України ХВИЛИНОЮ МОВЧАННЯ.

 І ми  наблизимося скоро до результату своїх сподівань та боротьби - МИРУ.

Слава Україні! Героям Слава!