Heder6 1

Header6 0


Урок доброти та гуманного ставлення до тварин

     Рівень цивілізованості суспільства визначається тим, як воно ставиться до старих людей, дітей і тварин. 

  

Polic 1

    У 2012 році м. Києві було створено благодійний фонд «Happy Paw» («Щаслива лапа»). Фонд створено з метою об’єднати зусилля і можливості небайдужих людей до вирішення проблеми безпритульних тварин в Україні. В минулому році фонд звернувся до закладів освіти з пропозицією щодо проведення уроку доброти «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин», приурочене Всесвітньому дню тварин, яке відзначається світовою спільнотою 4 жовтня.

   Всесвітній день тварин спрямований на привернення уваги людства до прав тварин та їх добробуту. У цьому році проводиться вже ІІ Всеукраїнський урок доброти. До цього уроку вирішили долучитися студенти І та ІІ курсів факультету початкової освіти разом зі своїми кураторами Грітченко Тетяною Яківною та Лоюк Оксаною Вікторівною.

   Захід було розпочато із обговорення питання про використання тварин у цирках і переглянуто відеоролик «Цирк ­ розвага чи знущання?».

                                               Polic 2    Polic 3

 

    Не менш важливою проблемою в Україні є проблема безпритульних тварин. Присутні переглянули зворушливе відео «Не знущайтеся над тваринами» та презентацію «Проблеми безпритульних тварин».

Polic 4

     Досить успішною є практика створення притулків для бездомних тварин. Обнадіює  той факт, що в нашому суспільстві  все ж таки є небайдужі люди, серед яких дуже багато молоді. Про уважне, добре ставлення до тварин, співчуття до них волонтерів – наших молодих співвітчизників, ішлося у відеоролику «Схопити за живе».

                                             Polic 5    Polic 6

     Оцінне ставлення щодо отриманої інформації студенти змогли висловити за допомогою технології критичного мислення «Сенквейн». Узагальненим результатом означеної діяльності стало твердження «Тварини заслуговують на любов».

                                             Polic 7    Polic 8

Polic 9