Heder6 1

Header6 0


Навчаємось за програмою академічної мобільності

Студентка факультету початкової освіти Ремінна Вікторія з 15 лютого бере участь у програмі студентської академічної мобільності у Поморській академії в Слупську (Республіка Польща):

 Viber 2020 03 11 12 02 04

Вікторія охоче поділились своїми першими враженнями від навчання за кордоном:

«Отримавши нагоду поїхати на навчання до Польщі я зрозуміла, що це гарна можливість як вдосконалення моїх знань з польської мови, так і нагода отримати новий досвід, який я зможу використовувати в своїй подальшій професійній діяльності. Моя подорож до Польщі розпочалася 15 лютого. Кожен день з цього моменту сповнений нових знайомств, незабутніх вражень та набуття досвіду. Я маю можливість удосконалювати уміння комунікувати з людьми, знаходити вихід з різних ситуацій. Адже навіть дізнатись, як доїхати до гуртожитку або просто щось купити в магазині у іншій країні – це іноді здається досить непростим завданням. Ми максимально активно намагаємось вивчати польську мову та традиції.

Місто Слупськ, у якому ми навчаємось, дуже гарне та затишне. Ми постійно відчуваємо турботу про нас. Тому до певної міри почуваємо себе наче вдома.

Навчання в Польщі дещо відрізняється від навчання в Україні. Так як і в Україні, у польських вишах є лекції та практичні заняття. Не знаю, як на інших факультетах, але на факультеті педагогіки, на якому я навчаюсь у Польщі, з кожного предмету ми маємо завдання, яке ми повинні виконати до кінця семестру та захистити у формі презентації, доповіді або наукової роботи. Дуже дивним і незвичним для нас є факт відсутності дзвінків на заняття або на перерву. Викладач сам вирішує, коли закінчити заняття. Під час занять ми дізнаємось багато цікавого з організації освіти в Польщі. Сподіваюсь, що досвід та знання, які ми тут отримаємо, зможемо успішно реалізувати в Україні.

Поїздка до Польщі дала мені можливість не лише навчатись, а і подорожуючи пізнати культуру та традиції цієї прекрасної європейської країни».

 Viber 2020 03 11 12 02 03

85