ДЕНЬ БЕЗПЕЧНОГО ІНТЕРНЕТУ

Надрукувати

  6 лютого 2024 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day).

 Куратор 11 групи, Байдюк Любов, провела виховну бесіду з метою поширення знань про безпечне та відповідальне використання цифрових технологій для дітей та молоді.

00

  День безпечного Інтернету (SID/ДБІ) запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю. 

  Інтернет – дуже потужний ресурс, який значно полегшує життя людини та відкриває майже необмежені можливості для самореалізації та саморозвитку юної особистості, спілкування, навчання, дозвілля. Але разом з тим, в Інтернеті приховано досить багато небезпек як для дітей, так і для дорослих.

  В ході бесіди було визначено переваги Інтернету та недоліки. Також обговорено правила користування Інтернетом, проведено тест на виявлення комп’ютерної залежності та визначено правила користування соціальними мережами.

  Наше життя вирує все швидше та швидше. Інтернет уже зараз став невід’ємною його частиною. Цілком ймовірно, що у найближчому майбутньому Всесвітня мережа повністю замінить усі інші засоби зв’язку. Та давайте зупинимось на мить і  замислимось, чи дійсно ми хочемо провести усе життя у віртуальному світі? Бачити аватарки – замість живих облич, смайлики – замість живих посмішок.

  В решті решт, як та на що витрачати власний час - це вільний вибір кожного. Але пам’ятайте, що Інтернет - це лише інструмент, яким Ви користуєтесь, щоб отримати відповіді на свої питання, підготувати реферати та доповіді, спілкуєтесь, якщо між вами величезні відстані. Вчіться користуватись Інтернетом із розумом.

  Життя людини – це найдорожчий Божий дар на Землі. Будьте обережними з безпечним Інтернетом!