ТЕХНІКИ ЗЦІЛЕННЯ ДЛЯ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ

Надрукувати

  Війна в Україні стала для всіх великим викликом. Вона є психотравмуючим фактором не лише для дорослих але й для дітей. Саме тому, 3 квітня 2024 року на базі Уманської гімназії №7 арттерапевт інклюзивно-ресурсного хабу ВО «ЧЕРКАЩАНИ», доктор філософії, викладач кафедри фахових методик та інноваційних технологій у початковій школі Пісняк Валентина Степанівна провела майстерку для учнів 2 класу на тему «Техніки зцілення для молодших школярів».

  У ході зустрічі було проведено багато практик для зняття тривожного стану, страху й напруги. Дуже сподобалося учням малювати своє ім’я, а потім презентувати себе. За допомогою вправи «Квітка і свічка» та дихальної гімнастики школярі навчилися легко виходити із стресових ситуацій.

0304

  Вправи «Черепаха», «Метелик» допомогли зняти напругу в тілі. Техніка «Безпечне місце» повернула дітей в ресурсний стан. Практики «Муха» та «Лимонний сік» надали можливість розслабити м’язи обличчя та всього організму в цілому. Виконуючи вправу «Обійманці» діти отримали багато позитивних емоцій.

  Проведена зустріч була ресурсною, корисною та допомогла учням навчитися психологічної стійкості під час війни.