ПОДОРОЖ ДО ОСІННЬОЇ «СОФІЇВКИ»

ПОДОРОЖ ДО ОСІННЬОЇ «СОФІЇВКИ»

Надрукувати

   Студенти факультету початкової освіти з куратором Дзюбенко І. А. відвідали «Софіївку». Перлині України – одному з найгарніших парків Європи «Софіївці» вже 217 років. Історичний парк був подарований графом Потоцьким коханій дружині (найкрасивішій жінці Європи Софії) і названий на її честь, побудований за греко-римською міфологією.

   У 1985 році мала планета № 2259 отримала назву «Софіївка» на честь уманського парку.

   Viber Image4

Viber Image5

   Софіївка схожа на діамант. Її можна розглядати під різними кутами і знаходити щось нове, щось близьке саме тобі, те що надихає і змушує замислитись над власним життям. (Савіна Анастасія)

Viber Image78

Viber Image7

   Екскурсія по Софіївському парку була вражаючою. Історія створення дендрологічного парку мене вразила найбільше. І не дивно, адже в нього вклали скільки турботи та любові. Також сподобалось те, що кожне місце, кожен куточок цієї краси має свою неймовірну історію.(Непрозвана Ольга)

SAM 2217

SAM 2208

   Ніколи не думала, що під час екскурсії може бути настільки цікаво. Вона привідкрила чарівний, загадковий світ для мене.

   Такої краси я ще не зустрічала, а почуття умиротворення не залишають після відвідин «Софіївки». Важко навіть слова підібрати, щоб описати всю казковість цього парку!!! Раджу всім, хто туди попрямує – обов’язково візьміть екскурсовода – дуже пізнавально і захоплююче  розповідають все – про створення парку, про сім’ю Потоцьких, про легенди з давньої міфології, з якими пов’язані місця в парку, про кохання графа Потоцького до його прекрасної дружини Софії, якій він подарував цей парк!

   Ви потрапите в Долину гігантів, долину Гігантів, Критський лабіринт, перетнете Чортів міст, відвідаєте грот Страху і Сумніву, грот Горішок, Левовий грот, побачите Мертве озеро, зможете покататися по підземній річці (оооо, це відчуття Ви не забудете), ще обов’язково відвідайте Острів кохання!

   Осіння Софіївка – це щось!

   Як чудово, коли люди вміють в дрібницях відшукати прекрасне.

   Осінь. Милу осінь Бог подарував Землі!  (Тарковська Вікторія)

SAM 2207

SAM 2220

   Кожна пора року змінює вигляд парку, хочеться бачити його різним і нічого не пропустити. «Софіївка» надихає, дарує естетичне задоволення та спонукає до творчості.