ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ

Надрукувати

В Україні 15 лютого відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Цього дня ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих, вшановуємо тих, кому довелося воювати в чужих країнах.

Загальновідомо, що після закінчення Другої світової війни українські військові брали участь не лише в Афганістані: нараховано 24 локальні війни і збройні конфлікти на території 16 іноземних держав. За часів СРСР вони також виконували, так званий, «інтернаціональний» обов’язок у Чилі, Іспанії, Єгипті, В’єтнамі, Ефіопії, на острові Куба та в багатьох інших «гарячих» точках.

Після здобуття Україною незалежності наші військові фахівці стали учасниками багатьох миротворчих місій. За даними Міністерства оборони України, з 1992 року в міжнародних миротворчих операціях взяли участь майже 40 тис. військовослужбовців.

30 років тому в Афганістані закінчилася десятилітня військово-політична спецоперація Радянського Союзу, участь у якій взяли 160 375 військовослужбовців – вихідців з України, 3 360 з яких – загинули, 72 – пропали безвісти, 3 560 – стали інвалідами.

Afg1 11f8a

14 лютого на факультеті початкової освіти з метою вшанування громадян України, які виконували військовий обов’язок на території інших держав, відбувся перегляд документального фільму: «Розслідування історії…»

DSC 0315

DSC 0317

12345