ШЛЯХАМИ ІСТОРИКО-КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ

Надрукувати

В контексті вивчення історії рідного краю, залучення студентів до пізнання величезної історико-культурної спадщини, 22 лютого 2019 року студенти факультету початкової освіти під керівництвом заступника декана з виховної роботи Загоруйко Н.П. та викладача кафедри фахових методик та інноваційних технологій у початковій школі Пісняк В.С. відвідали Свято-Георгіївський жіночий монастир, який знаходиться біля с. Кочержинці  Уманського району.

Монастир має трагічну історію.  У двадцятих роках XX століття червоноармійці розстріляли на хуторі Левада десятки монахів. Ще довго тутешня криниця зберігала кістки вбитих. Якийсь час на цьому місці залишався чоловічий скит але під час війни його зруйнували. Місцевість перетворилася на пустелю. І ось кілька років тому утретє відбудовується осередок віри на цій землі.

DSC 0059

DSC 0062

Це місце славиться не золотими банями чи багатими фресками. Воно створено не для того, щоб милувати око, а щоб дарувати людським душам очищення, мир та спокій.

Unnamed 2

Unnamed 1

Unnamed

Екскурсанти  почули цікаву розповідь про історію монастиря, його святині та традиції, відвідали храм, в якому є чудотворна ікона Божої Матері, спускались в печери, скуштували цілющої води з джерела.