День Героїв Небесної Сотні

Надрукувати

20 лютого відзначається День Героїв Небесної Сотні – людей, які повстали проти несправедливості на захист ідеалів демократії, громадянських прав і свобод, європейського майбутнього України.

1 23 Min

Вони були звичайними людьми - науковцями, програмістами, митцями, студентами, вчителями, підприємцями... І всі вони віддали найдорожче - життя, аби ми могли жити у новій, вільній та демократичній державі.

Сьогодні ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, хто, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини та вільне європейське майбутнє України, віддав своє життя під час Революції Гідності.

Початок 2014 року назавжди закарбувався болем у серцях мільйонів українців. Високий дух Небесної Сотні став сучасним символом боротьби нашого народу за незалежність, прикладом самопожертви заради майбутнього України, мужності, патріотизму та непохитності у відстоюванні своїх переконань.

Подвиг Героїв свідчить, що лише об’єднавшись навколо спільних цінностей та ідеалів, зможемо розбудовувати нашу країну — рівноправного члена великої європейської родини, яка, пройшовши крізь не одне лихоліття, вибрала шлях єднання, миру, демократії та прогресу.