Вітаємо з Днем філолога!

Надрукувати

День філолога – це не тільки свято тих, для кого філологія є покликанням, професією, родом діяльності, але й для всіх, хто плекає слово, любить читання, цінує літературу.

67

Філологія – дивовижна наука! Відокремлена, як і всі сучасні гуманітарні дисципліни, від філософії, але зовсім не втратила філософічну заглибленість. Інакше, як іще, якщо не філософською бінарністю,  можна пояснити цю двоїстість об’єкта її вивчення? З одного боку філологія – це суха й жорстко регламентована лінгвістика, що вивчає закони побутування мови: стилістика, синтаксис, фонетика, комп’ютерна лінгвістика, типологічне й порівняльне мовознавство… Одні ці назви, списані ніби зі сторінок підручника з латини, здатні навіяти жах на найбезстрашніших. А з іншого боку, об’єктом філологічного вивчення є література, один із найзахоплюючих видів мистецтва, бо не є чимось таким, що можна побачити, почути, торкнути…

У День філолога ми приєднуємося до всіх привітань! Бажаємо фахівцям-філологам  успіхів і здоров’я, радості та щастя! Ваша робота і ваші зусилля відкривають для нас нові горизонти, служать зразковим прикладом глибоких пізнань для нас і наших нащадків, збагачують і надають особливу яскравість для всього нашого суспільного життя!