23 КВІТНЯ - ПРОФЕСІЙНЕ СВЯТО УКРАЇНСЬКИХ ПСИХОЛОГІВ

Надрукувати

  Концепцією Нової української школи одним із державних пріоритетів в освіті визначено особистісно орієнтоване навчання і виховання, що вимагає психологізації освітнього процесу шляхом підвищення психологічної компетентності всіх його учасників: учнів, учителів, батьків.

  Значна роль у вирішенні цього завдання належить психологічній службі системи освіти, яка має функціонувати як єдина система, що сприяє створенню умов для когнітивного й соціального розвитку особистості, збереження психічного здоров’я та надання психологічної підтримки всім учасникам освітнього процесу.

  Саме тому на факультеті початкової освіти здійснюється підготовка фахівців за спеціальністю 013 Початкова освіта. Психологія (термін навчання –1,10 роки, 2,10 роки, 3,10 роки). Метою такої підготовки є формування у здобувачів вищої освіти здатності розв’язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми у професійній психологічній діяльності.

  Відповідно основними завданнями діяльності психолога у початковій школі є здійснення профілактичної, діагностичної, консультативної та корекційної роботи з дітьми через урахування їхніх вікових та індивідуальних особливостей, а також просвітницької діяльності серед педагогів та батьків. Саме психологічний супровід дозволяє зберегти психічне та психофізичне здоров’я учнів, попередити їхнє психічне перевантаження, сприяти процесу адаптації та соціалізації.

 01

  Отож, у цей теплий весняний день вітаємо декана факультету початкової освіти, кандидата психологічних наук Якимчука Бориса Андрійовича, викладачів-психологів факультету соціальної та психологічної освіти та здобувачів вищої освіти, які навчаються за освітньо-професійною програмою Початкова освіта. Психологія, з професійним святом.

Бажаємо всіх видів здоров’я, кольорового життя, удачі.

Нехай Всесвіт усміхнеться й подарує вам стільки любові, щоб її вистачило на кожного вашого учня.
02