Heder6 1

Header6 0


ПЕДАГОГІКА СЕРЦЯ І ДОБРА АКАДЕМІКА ІВАНА ЗЯЗЮНА

  29 лютого викладачі та здобувачі вищої освіти факультету початкової освіти відвідали гостьову лекцію на тему: «Педагогіка серця і добра академіка Івана Зязюна» у межах серії просвітницьких вебінарів «Цвіт української педагогіки: сучасне і минуле».

  Спікери зустрічі наголосили, що з-поміж відомих педагогів сучасності, які заклали основи сучасної освітньої парадигми, вирізняється постать Івана Андрійовича Зязюна (1938 – 2014).

01

02

  Доповідаючи про життєвий та науковий шлях Івана Зязюна наголошено, що молоді фахівці мають бути не тільки професійними і відповідальними особистостями, а й духовно багатими, високоморальними, творчими людьми. Вони повинні бачити складні соціально-економічні проблеми країни, невідкладне вирішення яких має стати їхнім професійним і людським обов'язком. І тому завдання вищої школи – прищепити молодим фахівцям почуття причетності до долі народу і країни та сформувати їх особисту за неї відповідальність.

03

  Ідеї педагогіки серця і добра Івана Зязюна не втратили своєї актуальності. Вони живуть і діють у наш час, знайшли своє продовження в Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» на період до 2029 року та Законі України «Про освіту».

04

Щиро дякуємо організаторам гостьової лекції за високий професіоналізм та можливість долучитися до обговорення надзвичайно актуальних питань сьогодення!