Heder6 1

Header6 0


ДНІ АКАДЕМІЧНОЇ ДОБРОЧЕСНОСТІ НА ФПО

Що таке академічна доброчесність?

Академічна доброчесність – це сукупність етичних принципів та визначених законом правил, якими мають керуватися учасники освітнього процесу під час навчання, викладання та провадження наукової (творчої) діяльності з метою забезпечення довіри до результатів навчання та/або наукових (творчих) досягнень.

Поширення практики академічної доброчесності є одним із вирішальних чинників культури покращення якості освіти в українських університетах.

В рамках Проекту сприяння академічні доброчесності в Україні студенти, викладачі факультету початкової освіти, отримують практичні знання та навички про основні принципи поняття «Академічна доброчесність».

Фундаментальні цінності академічної доброчесності

  • Чесність
  • Довіра
  • Справедливість
  • Взаємоповага
  • Відповідальність

9-12 вересня на факультеті пройшли Дні академічної доброчесності.

9 вересня для студентів І курсу було проведено опитування на тему «Що ви знаєте про академічну доброчесність?»

DSC 0610 1

10 вересня перед студентами виступив декан факультету початкової освіти кандидат психологічних наук, доцент Якимчук Борис Андрійович.

DSC 0613 1

DSC 0614 1

DSC 0618 1

Він розкрив сутність поняття «академічна доброчесність», ознайомив присутніх із вимогами законодавства і внутрішніх нормативних документів УДПУ з питань академічної доброчесності, основними видами порушень, зразками правильної поведінки у різних ситуаціях, що можуть призводити до порушень.

11-12 вересня було проведено виховні години на тему «Навчайся гідно та відповідально!». Куратори академічних груп ознайомили студентів з основними принципами академічної доброчесності (старанність, самостійність у навчанні, відповідальність, взаємоповага, гідність) і  наголосили, що дотримання цих принципів є ключем до якісної освіти та успішної кар’єри.

DSC 0608 1 DSC 0019 1 IMG 20191021 111256 1
1 1 1 2 DSC 0012 1
  DSC 0611 1