Heder6 1

Header6 0


І ЗНОВУ ПЕРЕМОГА – ТЕАТР УДПУ СТАВ ЛАУРЕАТОМ І ПРЕМІЇ МІЖНАРОДНОГО КОНКУРСУ

  Скарбничка Студентського народного театру драми і комедії  поповнилася новою перемогою, творчий колектив став Лауреатом І премії ХХХІV Міжнародного багатожанрового двотурового фестивалю-конкурсу мистецтв «GOLDEN FEST» представивши на огляд журі виставу О. Огородника «Останній гречкосій». Факультет початкової освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини пишається творчим колективом, який є багаторазовим лауреатом та володарем гран-прі всеукраїнських та міжнародних конкурсів театрального мистецтва. Журі конкурсу у рецензії на виступ зазначило; «…актори впевнено володіють інтонацією, мелодикою голосу, чіткою дикцією, артистизмом, вмінням триматися на сцені; постановка спектаклю – професійна».

01

  Прем’єра вистави «Останній гречкосій» за сценарієм Заслуженого діяча мистецтв України, режисера та актора Львівського театру ім. М. Заньковецької О. Огородника відбулася 4 грудня 2018 року.

33

  У засобах масової інформації та соцмережах про цю подію писали так: «Грандіозний успіх отримала прем’єра вистави студентського народного театру драми та комедії УДПУ – лауреата Всеукраїнських та Міжнародного конкурсів. Вчора театр виступив із показом вистави Ореста Огородника «Останній гречкосій». Це було надзвичайно! Неймовірна гра акторів та сюжет наштовхують на роздуми про родинні цінності та відданість своїй землі. Цікаве майже 1,5-годинне дійство так захопило, що час промайнув непомітно, наче пройшло кілька хвилин.

  Глядачі тоді ділилися враженнями: «Море емоцій! Навіть сльози наверталися, від переживань весь час по шкірі бігали мурашки….», «Любимо акторів нашого студентського театру за блиск в їхніх очах, пишаємося тим, що  знаємо кожного!»; «Вражень – море! Чудова акторська гра! За час вистави встигаєш закохатися мало не в кожного актора…»; «Ця вистава не схожа на інші. Тут є щось таке, що робить її оригінальною і цінною для перегляду»; «Дуже сильна! Виставу однозначно варто побачити! Вона примушує задуматись».

  На виставі було багато молоді, що прийшла побачити саме театральну виставу, а не кіно, і це можна вважати позитивною тенденцією. Молодь дає життя театру.

  Ролі виконували студенти різних факультетів університету: Михайло – Є. Гуменюк, Оксана – В. Салій, Дмитро – І. Зелінський, Наталка – Н. Алексеєва, Річард – Р. Мамалига, Галя – А. Рижавська, Зеник – О. Андронік, Едік – Б. Марусенко, Сергій – М. Турчинский, Аристарх Шиманович – В. Коровко, ветлікар – М. Діденко, Льоля – А. Наконечна, слідчий – А. Варивода, Вазгєн – М. Артеменко. Вдале озвучення вистави здійснили звукорежисер Центру культури і дозвілля «Гаудеамус» Олег Гончар та акторка театру Анастасія Аксьоненко.

5 1

  Незмінним, талановитим і професійним художнім керівником театру, режисером-постановником, сценаристом є Заслужений працівник культури України, член національної спілки діячів театрального мистецтва Алексеєва Наталія Дмитрівна, яка двадцять два роки тому об’єднала навколо студентського театру талановиту молодь. Слід зазначити, що у виставах беруть участь не тільки студенти, а й викладачі, й діти.

  Наш університет є осередком театральної творчості у регіоні. Стало традицією проведення Наталією Дмитрівною майстер-класів з акторської майстерності для дітей будинку дитячої та юнацької творчості та для вихованців дитячого клубу розвитку «KIDS CLUB OVL» м. Умані.

  Творчий колектив має свою глядацьку аудиторію. Вистави у виконанні народного театру драми і комедії «Назар Стодоля» (Т. Шевченка), вистави «Останній гречкосій» та «Безодня» за сценаріями О. Огородника, «Безталанна» (І. Карпенка-Карого), «По-модньому» (М. Старицького) та ін. часто демонструють на ТРК «Умань». Також ці вистави можна переглянути на ютуб-каналі.

 

  Творчий колектив театру висловлює щиру подяку декану факультету початкової освіти проф. Якимчуку Б. А. за підтримку у всіх починаннях!

ВІТАЄМО АКТОРІВ ТЕАТРУ ТА ХУДОЖНЬОГО КЕРІВНИКА

З НОВОЮ ПЕРЕМОГОЮ!

БАЖАЄМО ТВОРЧОГО НАТХНЕННЯ ТА НОВИХ ЗДОБУТКІВ!