Heder6 1

Header6 0


ВИРОБНИЧА ПРАКТИКА В ПОЧАТКОВІЙ ШКОЛІ для здобувачів вищої освіти ІІ курсу 21 у групи денної форми навчання

  Педагогічна практика здобувачів вищої освіти є однією з форм організації освітнього процесу в ЗВО та обов’язковим компонентом освітньо-професійних програм для всіх освітніх ступенів. Практична підготовка забезпечує встановлення безпосереднього зв’язку між теорією та практикою, оскільки в умовах реальної професійної діяльності відбувається інтеграція теоретичних знань і практичних умінь здобувачів вищої освіти, що зумовлює оволодіння ними складниками професійної компетентності.

  16 лютого відбулася настановча конференція з практики для здобувачів вищої освіти ІІ курсу 21 у групи денної форми навчання факультету початкової освіти спеціальності 013 Початкова освіта, освітня програма Початкова освіта, які йдуть на виробничу практику в початковій школі з 27 лютого 2023 р. по 9 квітня 2023 р. у змішаній формі з відривом від навчання.

  Груповим керівником призначено канд. пед. наук, доцента кафедри фахових методик та інноваційних технологій у початковій школі Грітченко Тетяну Яківну.

02

  Методистами призначено:

  Українська мова та літературне читання – канд. пед. наук, доцента кафедри фахових методик та інноваційних технологій у початковій школі Роєнко Л. М.

  Математика – канд. пед. наук, доцента кафедри фахових методик та інноваційних технологій у початковій школі Шевчук І. В.

  «Природознавство» і «Я досліджую світ» – канд. пед. наук, доцента кафедри фахових методик та інноваційних технологій у початковій школі Лоюк О. В.

  Фізична культура – викладача кафедри фахових методик та інноваційних технологій у початковій школі Загоруйко Н. П.

  Інтегрований курс «Мистецтво» – викладача кафедри фахових методик та інноваційних технологій у початковій школі Пісняк В. С.

  Методика навчання освітньої галузі «Технології» – викладача кафедри фахових методик та інноваційних технологій Пісняк В. С.

  Виховна робота – кандидата педагогічних наук, доцента кафедри виховних технологій та педагогічної творчості Макарчук В. В.

  Грітченко Тетяна Яківна оголосила мету та завдання виробничої практики, а також здобувачі ознайомилися з Положенням про академічну доброчесність та процедурою впровадження антиплагіатної системи, що діють у системі забезпечення якості освітньої діяльності та вищої освіти в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини. 

  На конференції були присутні стейкхолдери факультету початкової освіти: директор Уманської гімназії № 8 Шелепко Г. А., завідувач кафедри фахових методик та інноваційних технологій у початковій школі доктор педагогічних наук, професор Комар О. А. та декан факультету початкової освіти кандидат психологічних наук, професор Якимчук Б. А.

  Практикантів було детально ознайомлено з програмою практики, метою та завданнями, процедурою проходження практики. Окрема увага була звернена на особливості ведення робочої документації та на процедуру майбутнього захисту результатів практики.