Heder6 1

Header6 0


СИНІЙ – НЕБО, ЖОВТИЙ – ПШЕНИЧНЕ ПОЛЕ!

  У п’ятницю, 23 серпня, в Україні відзначають День Державного Прапора. Свято встановлене «на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України» згідно з указом Президента від 23 серпня 2004 року. У 2009 році було внесено зміни до цього указу й засновано щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні.

Синьо-жовтий стяг – один із трьох головних символів держави, серед яких ще є гімн і герб. Сьогодні, в час російсько-української війни, наш прапор набув додаткового символізму.

  Синьо-жовтий стяг тепер майорить не тільки над державними будівлями чи над будинками людей, сьогодні ним вкривають труни із загиблими Героями, прапор вивішують над звільненими населеними пунктами від російських окупантів. Синій та жовтий кольори стали символами незламності українського народу.

Тому сьогодні, як ніколи важливо віддати честь і шану символу, який ідентифікує українців як один великий і незламний народ.

2308